Το σαλόνι είναι ο πιο δημοφιλής χώρος ενός σπιτιού τόσο για την οικογένεια όσο και για τους φιλοξενούμενους.

Διακοσμώντας το συγκεκριμένο δωμάτιο, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσεις ένα χώρο όπου όλοι θα αισθάνονται χαλαροί θαυμάζοντας παράλληλα την ξεχωριστή αισθητική του.

Ακολουθούν έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον στο σαλόνι σας και μία φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα.

ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Τα έντονα χρώματα είναι εκείνα που θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο σου, συνδυασμένα βέβαια και με κάποια άλλα πιο ουδέτερα ώστε να έχετε μια πιο ισορροπημένη εικόνα.

Αν όμως ο χώρος σας είναι σχετικά μικρός καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φωτεινά χρώματα, ή και κάποιο λίγο πιο σκούρο στο βάθος, ώστε να φαίνεται το σαλόνι πιο μεγάλο.

Μια εξίσου πολύ καλή ιδέα όμως, είναι και να χρησιμοποιήσετε μεγάλες αντιθέσεις χρωμάτων και σχετικά λίγα και εντυπωσιακά έπιπλα.

Από την άλλη πλευρά αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, αποφύγετε τις υπερβολές με τα χρώματα και τα σχέδια και ακολουθήστε ένα στυλ και μόνο, κατά προτίμηση μίνιμαλ.

Αν όμως δεν θέλετε να δώσετε μεγάλη έμφαση στα έπιπλα σας και προτιμάτε το πιο απλό στυλ, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό φωτιστικό για να διακοσμεί το σαλόνι σας.

Ακόμη καλύτερο θα ήταν αν το φωτιστικό σας πλαισιωνόταν από μερικά σποτάκια στο ταβάνι, για να δίνει μια πιο ρομαντική αίσθηση.

Οι κουρτίνες παίζουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αμελήσετε να ασχοληθείτε μαζί τους.

Αν όμως σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει μια μεγάλη όμορφη τζαμαρία καλό θα ήταν να μην την καλύψετε με κουρτίνες, μιας και έτσι θα δείχνει ακόμη πιο κομψός ο χώρος.

Εφόσον υπάρχει τζάκι θα πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή έστω έναν με δύο τόνους πιο σκούρο, ώστε να μην δείχνει αποκομμένο από το δωμάτιο.

Αν θέλετε ένα ακόμα πιο αριστοκρατικό αποτέλεσμα καλό θα ήταν να κυριαρχεί το λευκό χρώμα στους τοίχους και να χρησιμοποιήσετε και κάποια διακοσμητικά στοιχεία και έπιπλα σε καφέ και μαύρο χρώμα.

Εμπενευστείτε λοιπόν από τη μεγάλη συλλογή επίπλων σαλονιού της Apostolou Furniture και διαμορφώστε το σαλόνι σας όπως ακριβώς το φαντάζεστε!